Sångpedagog

Minna Nyberg har gedigen erfarenhet som sångpedagog och tonbildare av körer. Hon uppskattas för sin goda sångteknik, kunskap om röstvård och förmåga att forma undervisningen utgående från den enskilda elevens / gruppens behov. Som lärare fokuserar hon på att hitta en enkel sångteknik som framhäver en naturlig röstanvändning.

Minna har undervisat sedan 2008 då hon utexaminerades som musikpedagog från Yrkeshögskolan Metropolia. Sedan 2015 arbetar hon som sånglärare på Esbo Arbis i kurserna Sångteknik och uttryck A & B. Dessutom arbetar hon med körer för att hjälpa dem hitta en enhetlig klang samt handleder körer och dess enskilda medlemmar i sångteknik. Sedan 2016 fungerar Minna som Akademiska Damkören Lyrans tonbildare, dess första hittills. Hon har även jobbat med Akademiska Sångföreningen och Ceciliakören samt ett flertal andra körer.

Minna handleder även sångare i sceniskt agerande. Hon undervisar i kursen Opera i grupp på Esbo Arbis, i vilken hon regisserar sångare i ensemblestycken ur operor och musikaler. Hon undervisar på och är primus motor för sommarkursen Sång, Poesi & Scenen – Kurs i sångteknik och sceniskt agerande som årligen ordnas i Helsingfors.

Feedback:

”Jag tycker om Minnas praktiska och positiva sätt att undervisa. Därför har jag gått på hennes kurser redan i flera år. Minna har hjälp mig hitta mina egna starka sidor och uppmuntrar mig att alltid pröva något nytt.”

”Minna Nyberg är en voodoodrottning. Jag sjöng just ett ciss3 under distanslektionen efter den här långa perioden utan körsång och sång i skolan.”
(Kommentar om distansundervisning av en lågstadiemusiklärare under coronapandemin)

”Verkligen en kurs i toppklass – absolut sommarens höjdpunkt”
(Kommentar om kursen Sång, Poesi & Scenen)

”Tack, Minna, för ännu en årgång av sångundervisning. Du har varit en ljusglimt i den alltmer mörknade coronaverkligheten.”
(Kommentar om distansundervisning under coronapandemin)

”Det är alltid fest när Minna kommer på besök.”
(Kommentar om distansundervisning under coronapandemin)

”EN ALLDELES HÄRLIG KURS!”
(Kommentar om kursen Sång, Poesi & Scenen)

”En lärare som är lättillgänglig och vars metoder är förståeliga och ergonomiska för rösten. Hennes känsla för stil och konstnärliga vision är fräscha, men stilrena.”
(Kommentar om kursen Sång, Poesi & Scenen)

”Uppmuntrande, inspirerande. Hon kan också skapa en trygg atmosfär bl.a. i scenarbete, som kan ligga lite utanför det egna bekvämlighetsområdet.”
(Kommentar om kursen Sång, Poesi & Scenen)

”Förutom att Minna är en mycket skicklig sopran och god sångpedagog är hon även en kunnig regissör med vision.”
(Kommentar om kursen Sång, Poesi & Scenen)

Stäng meny