MINNA NYBERG

Minna Nyberg är en mångsidig sopran som specialiserat sig på barockmusik. Hon uppträder med körer, ensembler och orkestrar både i Finland och utomlands. Hon har sjungit med ensembler som Collegium Vocale Gent (dir. Philippe Herreweghe), La Petite Bande (dir. Sigiswald Kuijken), FiBO Players och Göteborg Baroque. Sedan hösten 2023 sjunger Minna i Key Ensemble under ledning av Jutta Seppinen.

Minna är Finlands enda specialist på konstarten historisk gestik: skådespelarkonsten på 1600- och 1700-talen. Hon har framfört ett flertal gestikkonserter för den finska publiken. Minnas pjäs The Crab – Change is the Remedy for the Ills of Life (2021), i vilken hon fungerade som gestikartist, dramaturg och regissör, fick stor medial uppmärksamhet och ett varmt mottagande av såväl publik som recensenter.

Minna är grundande medlemmarna av sånggruppen Trio Flamme, som specialiserat sig på att framföra finlandssvenska sånger, visor och teatermusik. Trion samarbetar med finlandssvenska kulturlegender som Carita Holmström och Bengt Ahlfors.

Läs mera

Minna Nyberg

KOMMANDE KONSERTER OCH EVENEMANG

För alla kommande konserter och evenemang se Aktuellt

Minna Nybergs The crab får oss att reflektera kring hur gammalt det nya är. Människan har varit att tvungen att förändra sig i århundraden, ändå vet vi att tragedins upplösning kommer som ett brev på posten. Barbro Enckell-Grimm Hufvudstadsbladet 25.11.2021
Stäng meny