Minna Nyberg

Minna Nyberg Sopraano Minna Nyberg on monipuolinen laulaja, joka on erikoistunut barokkimusiikkiin. Hän on pehmeän äänensä, rikkaiden äänivärien käyttönsä sekä vahvojen tekstintulkintojensa ansiosta mielenkiintoinen ja arvostettu taiteilija. Nyberg on esiintynyt solistina mm. Bachin, Buxtehuden, Couperinin, Gillesin, Händelin, Vivaldin ja Zipolin passioissa, oratorioissa, messuissa ja kantaateissa. Hän on laulanut Euroopassa (mm. Concertgebouw Amsterdam) ja Japanissa (mm. Tokyo Opera City Hall) barokkiorkesterin La Petite Banden kanssa (johtaja Sigiswald Kuijkenin) ja Collegium Vocale Gentin kanssa (johtaja Philippe Herreweghe). Vuoden 2018 tammikuussa Nyberg esiintyi Göteborg Baroquen tuottamaan Monteverdin oopperaan L’Orfeo. Barokkilaulua Nyberg on opiskellut Susanne Rydénin johdolla.

Nybergin vahva usko tekstin keskeiseen rooliin vokaalimusiikissa vei hänet vuonna 2005 opiskelemaan lausuntaa Eilakaija Sippon johdolla. Samana vuonna Nyberg voitti ensimmäisen palkinnon kansallisessa Eino Leinon jalanjäljillä -lausuntakilpailussa. Siitä lähtien Nyberg on säännöllisesti esiintynyt näyttämöproduktioissa.

Nybergin kiinnostus tekstien tulkintaan ja hänen rakkautensa barokkimusiikkiin johti hänet 2013 opiskelemaan barokin gestiikkaa alan asiantuntijan Sigrid T’Hooftin johdolla. Siitä lähtien hän on esittänyt menestyksellisesti useita konsertteja, mm. Love, Madness and Despair, Le Caffé , Hulluna sinuun ja Nine Divinities - An Evening Inspired by the Muses. Rahastot jotka ovat tukeneet Nybergiä tässä työssä ovat Svenska Kulturfonden, Suomen kulttuurirahasto, Konstsamfundet, Taike, Nygréns Stiftelse ja Oskar Öflunds Stiftelse. Minna Nyberg on tällä hetkellä ainoa barokin gestiikkaa Suomessa esittävä artisti.

Freelance-työnsä ohessa Nyberg työskentelee laulupedagogina. Hän opettaa säännöllisesti yksityisoppilaita ja on suosittu kuorojen äänenmuodostaja. Vuosina 2015-2018 Nyberg on toiminut sijaisena laulunopetuksessa Esbo Arbiksessa ja hän on myös ohjannut oopperaryhmää. Nyberg toimii sekä naiskuoro Lyranin että mieskuoron Akademiska Sångföreningens äänenmuodostajana.

Nyberg valmistui 2008 laulupedagogiksi Ammattikorkeakoulu Metropoliasta. Hän on opiskellut klassista laulua Tanja Kauppinen-Savijoen, Ulla Ståhl-Grapesin ja Matti Pelon johdolla. Nyberg on myös suorittanut maisterintutkinnon musiikkitieteessä Åbo Akademissa 2005.

Kuvat

Alla olevat kuvat ovat vapaasti ladattavissa lehdistön käyttöön ja tapahtuman mainostukseen.

Kuvat ylemmillä riveillä: Minna Annola

Minna Nyberg Minna Nyberg Minna Nyberg Minna Nyberg

Kuvat alarivillä: Sami Perttilä

Minna Nyberg Minna Nyberg

Minna Nyberg